tisdag 31 augusti 2010

Min kalenderflicka




I dagarna släpps ORDNING&REDAs kalendrar för 2011. Som familj är det svårt att leva utan väggkalendern med en kolumn för alla i familjen. Ett måste för det så kallade familjepusslet. Jag är såklart mäkta stolt över mina bilder på Ester som får presentera årets pressbilder på own cover och den fina fotokalendern.

Stadium


Ester har 1) en skinn jacka eller 2) en pälsväst! Okej. Inte så bra. Inte på dagis i alla fall... På Stadium hittade jag en riktigt bra (och dessutom snygg!) jacka. Den har kostat 599 kr men nu nersatt till 249 kr. Fanns många kvar, så ni hinner! Ester fick även fina täckbrallor i matchande turkost. Känns skönt att hon inte bara har rosa kläder.
Är det dags att handla overall redan? Jag tror det. Mer erfarna föräldrar var som tokiga inne på Stadium som erbjöd ett bautastort utbud av overaller, regnkläder, schysst vindjackor och brallor i supertåligt tyg. Jag kommer definitivt springa Stadiumvarvet snart igen, hoppas bara att de finns kvar då.

Hittade även dessa som jag gärna skulle ha köpt, såklart finns det varken kvar i den butiken jag besökte eller på nätet, i alla fall inte i str 39. Typiskt!

måndag 30 augusti 2010

Fast jag ville så gärna...



...att Ester skulle ha dessa, också från Din Sko, för 349kr. Finns bara i små storlekar!

Din sko blir min sko


- Är dessa här bra för dagis, hör jag mig själv säga i en lite för positiv ton. Min man tittar skeptiskt på mig med ett högt ögonbryn, en sådan där min som säger allt. Som i klartext betyder; är du helt dum eller?
Nja, stövlarna var mest snygga, ett par klassiska helg-skor, inte ett dugg praktiskt, kanske inte ens sköna. Men, men... Vi var på jakt efter praktiskt, varma, lätta skor, som ska passa i sandlådan på dagis och där.med.basta!
Efter ytterligare jakt hittar vi dessa på Din Sko för 299kr. Jag inser att jag får jämka, men känner mig lite ändå nöjd. Lite snygga – mycket ändamålsenliga. Lite bingo på alla håll.

söndag 29 augusti 2010

Söndagsbilden #1


Detta fick bli mitt första bidrag till söndagsbilden hos Fabriken, ni har väl inte missat det? En blogg välfylld till bredden med härlig inredning och inspiration.

Hoppas ni alla har en fin söndag!

Kram Anna

fredag 27 augusti 2010

Fredagsfräscht


Visst ser det gott ut?
Ikväll ska jag ut och äta gott, och därmed önskar jag er en härlig, härlig fredag. Tack ni som tittar in, det gör mig varm i hjärtat.

Kram

Wallpaper på mina väggar - yes, please!



Inte helt oväntat vill jag ha blommor på väggarna. Tapeterna kommer från Wallpaper, från kollektionen "Ma Fleur". Designern heter såklart Lisa Bengtsson - mais biensûr!


Dessa heter Aloha! och är så himlans fina!

torsdag 26 augusti 2010

Titta här!



Bilder från Rusta.se
Tänk var kul med så många lådor och med så många användningsområden. Jag, är som till exempel är väldigt inne på jul, kan ju använda dessa som paketkalender med alla veckans paket…

Indiska



Mycket höstfint från Indiska. Jag skulle gärna sätta på mig den stora halsduken och armbanden och ... ja, fin höstlook helt enkelt! Älskar också Lisa Bengtssons fina porslin som finns i butik nu. Finns också tårtfat, pappersservetter & kuddar. Hur ska jag kunna stå emot?

ekobomull från Blå Tomat


Svart klänning i ekologisk bomull från Blå Tomat kostar 100 kr på So-Fo Night ikväll. Läs mer här.

onsdag 25 augusti 2010

Årets Chicaste


Årets Chicaste 2009 - Elin Kling, Charlotte Perrelli och Blondinbella. Bild från Chic.se
Nu ska jag lämna dagis, inskolning och namnlappsmärkning bakom mig för att svida om och gå på glammiga Berns för Årets Chicaste. Spännande!
Ciao!

Mockasiner, ett måste


Dagis önskar också mockasiner på barnens små fötter. Visst, jag fixar! H&M erbjuder (föga oväntat) Hello Kitty på flickavdelningen och Blixten (eller var det Spidermannen?!) på killarnas sida av butiken. För ovanlighetens skull tyckte jag att varianten med kattskrället var ganska schysst. Hann inte jaga runt, så jag slog till. Kostade under hundralappen och passade perfekt - Mjaou!

Brudslöja i staken


När jag känner mig låg fantiserar jag om jul. Så är det bara. Jag drömmer om hur jag ska fixa det hemma för att få högst möjligt mys. Så nu tänker jag dela med mig lite av Rustas jul-utbud. Brickan är lyktorna funkar ju året om, men de väntas inte i butik förrän det lackar mot...ni.vet.vad! Brickan kostar 49kr, ljusstaken 59kr, lyktorna säljs i 2-pack för 49 kr. Jag tänker ha brudslöja i min stake i år, inspirationen fick jag på årets Formex.

Namnlappar


Godmorgon!
Dags för dagis och alla kläder ska märkas. Jag beställde dessa i torsdags och två dagar senare låg de i min brevlåda. Man stryker på dem – och det är s u p e r e n k e l t!
120 st för 160 kr, inklusiva frakt. Fina tycker jag, vad tycker ni? Det finns en massa olika utseenden att välja på, titta här.

tisdag 24 augusti 2010

Livet Hemma - IKEAs nya blogg



IKEA har börjat att blogga. Det ska bli kul att följa. Bloggen, ja, den hittar ni här.

Musse-Ligg


Ny tröja från Rackarungar, som genast blev Esters favorit. Så fort tröjan åker i tvätten frågan hon efter ; ”Musse-Ligg”...

måndag 23 augusti 2010

Mina Margrethe



Okej, jag har en annan last att erkänna. Rosti Margrethe skålar av Sigvard Bernadotte, men inte bara skålarna, nej, det finns lock, slevar, vispkannor, durkslag, salladsbestick, allt som gör matlagningen så mycket roligare. Jag har väldigt många, men känner såklart att jag har behov av några till.
Fruktfatet är mitt senaste inköp. Kommer från Koziol och jag köpte både stor och mini så kan man bygga ett jättehögt kak- eller fruktberg.

SoFo-Night 26/8



Nu på torsdag är det SoFo-night och butiken har öppet mellan 18-21. Nu på torsdag får ni specialpris på kläder från Blå Tomat, plagg i skön ekologisk bomull. En del kostar nu 100 kr, förr 175 kr.
Tröja och byxor på bilderna kommer från Blå Tomnat och finns i beige och lavendel. Det finns också en fin svart klänningen som också kostar 100 kr/del, bara på So Fo Night.
Välkomna!

Fler Favoriter För Små





Ett annan klar favorit är underbara How to Kiss a Frog! Titta bara på deras vackra bilder för Hösten/Vintern 2010. Me like alot!

söndag 22 augusti 2010

Pyjamas-party



Jag älskar detta plagg, det är inte bara fördelen att man kan gå totalt bananas i mönsterväg, utan även det faktum att det finns så fullkomligt obegränsat med schyssta sådana. Mönster alltså. Nu börjar utbudet tyvärr att minska, och det känns svårt att få tag body suits i storlek 92...

Jag har visat kanelbullarna tidigare och här kommer några fler favoriter. Space Flower, kommer från ljuvliga Molo (alla deras mönster är oemotståndliga) och Ankorna är från Småfolk. Både är köpte på Rackarungar för en bråkdel av nypriset.

H&M


Tycker H&Ms nya Back To School kampanj är så himla fin. Vad tycker ni?

lördag 21 augusti 2010

Jag laddar ner...


Jag sitter och längtar till Barcelona. Då hittade jag några smarta applikationer för min iPhone...
Quintessentially City Guides har tyvärr inte Barca som resmål än. Deras conciergeservicen kostar tiotusentals kronor per år, men här får man deras guider gratis.
Min favorit, Wallpaper City Guide, behändiga cityguider finns till tio olika städer för 28 kronor styck. Den finns nu i min iPhone. Här finns fler tips på olika reseapplikationer.

Bilden är från Hotell W där vi garanterat kommer ta minst en drink...

fredag 20 augusti 2010

Rosa drömmar...



Drömmer om den fluffiga kudden för 349 kr från H&M Home. De andra härliga bilderna kommer från Mateus. Jag vet, jag är en sucker för rosa.
Önskar er en trevlig fredagkväll. YY
Nu ska jag ägna mig åt min lilla familj.
Kram

Fimpa januari och februari från kalendern


Sörjer ni att sommaren snart är över? Eller att våren gick så snabbt? Vi är snart där igen. Jag lovar. Jag älskar hösten. Likaså gillar jag de kravlösa kvällarna. Det är slut på utomhusmiddagar då man måste sitta kvar tills solen gått ner och myggorna ätit sig mätta. Det är något romantiskt med regn och jag gläds över att vi närmar oss julen. Jag tycker helt enkelt att alla årstider har sin charm. Så, vi stänger dörren för sommaren och in kommer den vackra hösten. Nya projekt, ny garderob & kanske en ny tv-serie... Om man bara kunde fimpa januari och februari från kalendern, då hade vi haft det ultimata året.

Om man vill förlänga den blomstrande årstiden kan man tapetsera med liljekonvalj, då blir det vår året om, sk blom-terapi. Den här ljuva tapeten från Sandberg är inte ny, men väldigt, väldigt fin. Tycker jag.

torsdag 19 augusti 2010

Moooi pour moi, s’il vous plaît


Just nu finns det inget mer sött än dessa lampor från fantastiska Moooi. Lamporna har dessutom fått det fina namnet Lolita. Me like!

Ps. Kom på mig själv att det känns lite 2001 att sitta och vänta på brevbäraren när IKEA katalogen finns här.

Storslagna planer


Dagen kom då min mammaledighet började och jag tänkte frågande på all tid. Vad skulle jag egentligen pyssla med under all den långa lediga tid som låg framför mina fötter?
Så jag skrev en lista, som så många gånger förr. Några storslagna planer som fortfarande upptar mina dagdrömmar står kvar, totalt orörda. Men andra idéer, av den mer banala genren har jag lyckats genomföra. Eller, nja, kanske inte helt. Anyhow, två saker som tog plats på listan var följande;

1. Lära mig att baka. Kokosbollar och shake’n bake räknas inte. Det vore väl själva f**n om inte jag kunde få ihop ett endaste litet bak. Det behöver inte vara så snyggt, bara det går att äta.
2. Få mina blommor att överleva. Det var så retligt att behöva ljuga om hur många nya identiska orkidéer jag hade köpte efter att jag fått den där fina, fina blomman vid förra träffen. Man hörde en tendens av avundsjuka när jag fick frågan ”blommar den här fortfarande?” Sedan, med mycket strängt tonfall; ”Anna, är det här plast?”

Note to self; att vara mammaledig handlar väldigt lite om ledighet. Man behöver inte utföra stordåd, även om att baka och vattna knappast tillhör det sistnämnda.

onsdag 18 augusti 2010

Åhå ja ja!



Den här pallen såg jag för första gången på Formex förra veckan. Tänk om jag hade hittat den innan jag köpte min pianopall. Kuddarna har jag redan varit och klämt på många gånger i varuhuset. Vackert värre, från Åhléns.

Bloggrabatt


Den här veckan får ni handla två smycken från Bicone och betala för ett. Ni får alltså två fin-fina smycken till priset av ett. Just nu finns det många långa kedjor med hängsmycken och schyssta armband i butiken. Den billigaste varan bjuder Rackarungar på och erbjudandet gäller till och med den 29 augusti.

Unna er själva (det är ni värda) eller överraska en skön kompis!

tisdag 17 augusti 2010

Redo för Regn



Jag börjar förbereda mig för Esters dagsisstart. Som jag har förstått måste hon nu ha minst en uppsättning regnkläder. Hittills ägda regnställ är noll. Så, då satsar vi stort och köpet ett nytt regnställ med avtagbart fleecefoder (fick ett tips att det tydligen ska vara väldigt käckt, tack Sussa!)

För 499kr blev Ester redo för regn. Regnstället från Freewear säljs bland annat hos Rackarungar.

Stövlarna hittade jag på second handavdelningen. Kommer ursprungligen från Vincent, men nu är de våra för endast 50 kr.

Redo för regn. Redo för dagis.