söndag 31 oktober 2010

Söndagsbilden #43


Idag tar jag en nostalgitripp, en resa tillbaka i tiden. Tidsmaskinen stannar på januari 2010 och platsen är Thailand. Det är kärlek, värme, familj, obegränsat med god mat, nya dofter, tonvis med solskyddsfaktor, massa bad och en å annan svalkande dusch.

Ikväll ska jag borra ner mig i soffan, öppna mappen ”Thailand 09/10” samla min lilla familj och njuta, titta och minnas.

Den här bilden är en av många miljontals bilder på Ester. På många sätt tycker jag att den säger så mycket. Jag kan inte riktigt förklara vad det är. Funderar på en framkallning och inramning. Vad tycker ni?

Fler söndagsbilder hittar ni på här.

lördag 30 oktober 2010

Lördagsgodis


Jag är köptorsk på nya smaker. Senast Mentos Strawberry Liquorice. Smarro!

Once you go...


Once you go loppis, yoy never go back!

Den här skapelsen fick jag med mig från samma loppis som jag köpte 70th-lampan. För tio ynka spänn. Jajamensan. Jag lovar att visa när den hittat sitt rätta rum. Den letar fortfarande.

fredag 29 oktober 2010

Dagens pyssel


Lite tapet och några remsor dymo senare fick en ny liten ram göra resten av armén sällskap på pianot. Köpt på Cocktail, Skånegatan, där all världens kitsch finns. En tripp till heaven.

Vi hälsar pytte-ramen välkommen i gänget.

Måste ha Must


Då har vi premiärdruckit årets julmust. I begränsad upplaga, lagrad på ekfat för större smakupplevelse - Mumma!

Snacka om fredagsmys.

torsdag 28 oktober 2010

Vinn en t-shirt från Happy Cloud!


Duktiga illustratören och designern Susanne Engman har bland mycket, mycket annat skapat två fantastiska t-shirts som nu finns att köpa hos Rackarungar. Idén föddes då hon tycker att det fanns behov av fler glada och mer barnsliga motiv för barn. Motiv som passar både killar och tjejer. Hennes fyraåriga dotter Tuva väljer själv molntröjan när det är sol och soltröjan när det är molnigt. För att växterna och människorna behöver vatten när det är torrt och sol när det är vått! Alldeles självklart, eller hur?!

Tröjorna är screentryckta på ekologisk bomull, ett självklart val med tanke på framtiden. De finns i nu storlekarna 2, 3 och 5 år.

Happy Cloud fyller 1 år och det firar vi med att lotta ut två t-tröjor.

Tävla gör man genom att:
1. Skriva en kommentar i detta inlägg (skriv om ni önskar sol eller moln och vilken storlek)
2. Länka till tävlingen på er egen blogg

Fullbordar man punkt 1 har man en chans att vinna, och lyckas man med både punkt 1+2 har man två chanser att vinna. Logiskt och plätt-lätt!

Vinnaren presenteras på bloggen nästa onsdag den 3/11.
Lycka till!

onsdag 27 oktober 2010

Hur man tar en lampa från 70-talet till 2000-talet

Min man trodde det var ett skämt när jag köpte den här lampan på Etiopienhjälpen i lördags. Men han såg inte vad jag såg….

Ta-daa! Nu ska den bara målas orange, men den får sitta uppe så länge (det kan bli länge). Någon som har tips hur man bäst målar en sån här pjäs?





Jo, jag har läst i ett antal bloggar om texilsladden från Clas Ohlson. FYI så har de tagit bort den ur sortimentet på grund av big kvalitetsproblemo. De färgglada kommer från Bolagret, där finns en orange om jag inte orkar måla lampan. Den zick-zackmönstrade kommer från Granit.

SoFo-Night


I morgon (28/10) är det SoFo-Night och butiken har kvällsöppet mellan 18-21.
Utvalda plagg ur det nya sortimentet (Blå Tomat, Kindrit, Kids Wear Retro, Pippi, Joha, Trollungar, Freestyle) kostar mellan 50-100 kr, oavsett tidigare pris.

Alla som handlar får nedan rabattkupong att använda på sitt nästa köp.
Vi bjuder på bubbel & godis.

Varmt Välkomna!

Min Ester fick (såklart) vara modell när jag gjorde rabattkupongen för kvällen. Och ja, jag är en sån där stolt mamma. Mycket stolt.

Hurra för Nils!


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Nils födelsedag. Hurra!! Hurra! Hurra! Dagen till ära visar jag två av hans favortier; nagellack och lastbilssidan i Biltema-katalogen. Hoppas du uppskattar detta, Nils.

Idag har jag spenderat förmiddagen på Rackarungar och förberett årets stora julkalender. Det kommer bli mycket skoj - kan inte förstå hur jag ska kunna hålla mig i en hel månad!
Kram

tisdag 26 oktober 2010

Tisdagstema: Förvaring


Förvaring ska helst vara både snyggt och praktiskt. Som de mesta egentligen. Helst båda. Man vill ju slippa välja bort något. Ta högklackat till exempel, man vill ha höga klackar, men ändå kunna gå långt och danska hela natten. Trist med kompromisser, men ibland tvingas man välja.

Det går ju åt en sjuihelsikes massa ljus nu så varför inte lyfta fram ljusförvaringen i köket? Blir på något konstigt vis ganska dekorativt också. Snyggt OCH praktiskt.

Mitt bidrag till tisdagstemat i Fabriken.

måndag 25 oktober 2010

Äntligen..


Före


Efter

Jag har länge varit tokig för att mina skarpa bilder blivit så och knasigt fula när jag laddar upp dem i Blogger. Idag hittade jag ett tips (läs här) och Hokus. Pokus. Filiokus! Kanske inte perfekt, men en klar förbättring.

Ikväll när jag går och lägger mig kommer jag vara en lite lyckligare människa!

Stokke


Jag vill så gärna ha en Stokke Tripp Trapp och jag vill så gärna ha den idag. Sen ska jag måla den i samma färg som min blivande fondvägg i köket. I den där härliga ljusblå-grön-mint-isgrå-aingen-lila-färgen.

Hejdå bloggen.
Hej-hej Blocket.

Ginger Fudge Sundae


Precis när jag ska sätta skeden i verket och njuta av min första tugga skriker min vän; ”Detta är ett blogg-moment!” Och hon har så rätt. Det är bara att lägga tillbaka skeden och ta fram kameran. Vi dokumenterar och förevigar.

Mina vänner, nu ska ni få höra. Jag har ätit den absolut sötaste efterrätt någonsin. Käften var som klister och vi var tvungna att kalla in den stora vattenkannan efteråt. Men Gud vad vi skrattade. Att en dessert inte kan vara för söt fick helt nya perspektiv. Här var det sött. Det var sött för kung och fosterland. Hela karamellkungens sortiment kan gå och gömma sig. En plopp framstår som sur. Ja, ni förstår.

En söt, snygg och rolig dessert och självklart kommer receptet från sötaste Leila. Receptet (om ni blev sugna på något... ) Ginger Fudge Sundae med Nonstop-strössel hittar ni här.

söndag 24 oktober 2010

Söndagsbilden #42



Bilder från dagen då hösten var högst närvarande. Men kalla fingrar fikade vi utomhus. Den kalla plastmuggen blev aningen ljummen av det varma kaffet. Vi åt snabbt, njöt snabbt för att sedan kunna stoppa tillbaka de frusna fingrarna, in i vanten. Ester jublade när ankorna flaxade efter hennes små brödbitar som hon klumpigt kastade en liten bit framför sin egen fot. Inte förrän hon tagit ett steg bakåt vågade de sig fram. Mera! Mera!


(P.O.P. overall fån Rackarungar)

Snart är det vitt av frost, grusigt i vägkanterna och kalt från lövens fall. Ni har väl memorerat hur fin och fulländad hösten ändå är?

Ut med er nu. Seså. ut. Ut. Ut. Ut i hösten och ha en riktigt härlig söndag.

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt i Fabriken.
Kram Anna
Förresten har jag sagt att jag bli hur glad jag blir för alla kommenterar?
Nä-hä! Inte det?
Det blir jag, mega-bauta-glad!! Y

lördag 23 oktober 2010

Vansinnigt vackert


Bröllopsbilder i världsklass av fotografen Jimmy Backius.
Vackert som en dröm. En dröm.

Inbjudan


Fick precis se de här charmiga och personligt inbjudningskorten, kan man annat än att tacka ja?
Nils, vi kommer!

Absolut Liselotte


Svenska Liselotte Watkins har fått en egen Absolut Vodka döpt efter sig. Absolut Watkins! Jag gillar smakerna kaffe och mandel, mest mandel. Den kommer att säljas i limiterad upplaga. Snyggt! Snyggt! Gilla! Gilla!

God morgon förresten!!

fredag 22 oktober 2010

Mon Dieu, vad bra!


(Bild från Vogue med RPattz and Emilie de Ravin som spelar mot varandra i Remember Me)

Ladda helgen med film. Med bra film. Förra veckan grinade både min man och jag till Remember Me, där helt fantastsiska Robert Pattinson (ni vet, från Twighlight Saga) spelar melankolisk yngling, i sina bästa poser. Vi fick dricka var sin Resorb för att återställa vätskebalansen. Hua!

Om man istället vill skratta kan man titta på TV4 på lördag, 21:25, visar de nämligen Juno. En helt ljuvlig feel-good film, med ett helt gäng sköna repliker.

Med eller utan film, önskar jag er en riktigt mysig fredagkväll!

Jag kommer att sakna dig!


(Bilder tagna av mig 2008 för ORDNING&REDA)

Omstart. Idag jobbar jag min sista dag på det här fantastiska företaget. Vi har jobbat så hårt, gjort så mycket roligt, varit så kreativa, testat så många nya lyckosamma vägar. Det känns lite vemodigt. Men allt har ett slut och allt har en mening.

Nu ser jag istället med spänning fram emot att sätta tänder i nya uppgifter, nya projekt och nya smarriga produkter. Men först en veckas vila och omstart. Radera hårddisken och dra in mycket ny, frisk luft i lugnorna. Djupa andetag. Ett. Två.

Raderat inkorgen - check.
Ändrat mobilsvar - check.
Out of office - check.


Hejdå kära skrivbord. Jag kommer att sakna dig!

Jag undrar...


Sist jag var hemma hos min kompis tänkte jag; undrar om hon märker om jag råkar få med mig den här vita Buddha-saken? Den borde ju vara ganska lätt att smussla med sig. Jag kan vara diskret. Jag har vara påhittig. Den skulle passa så bra på min hylla.

Sen kom jag på; så här kan man ju inte gå runt och tänka. Så jag tog ett kort i stället.

torsdag 21 oktober 2010

Koftan, den där koftan


Här kommer en ny bild på koftan. Koftan från Rackarungar som jag tycker så mycket om, som sticks lite. Men bara lite. Tillräckligt lite för att stå ut. Mest fokus är det på att knäppa, knäppa upp, knäppa igen och knäppa och knäppa upp om igen. Hejvaddetgår! Hon skulle kunna hålla på tills solen gått ner, år 2015.

Lite frustration, lite gråt, en hel del lycka varvat med total ilska. Hon upptäcker världen. Hon upptäcker knappknäppningen. Att vara mamma, att delta och komma med kloka tips, innebär en prövning för tålamodet. Just nu en lite dos prövning varje dag faktiskt.

Snajsig matinspiration


Är ni som jag, konstand på jakt efter nya recept och ny matinspiration? Jag blir väldigt glad varje gång det här vackra inspirationsbrevet från Görvälns Slott och Hufvudsta Gård anländer till min inkorg. Schyssta råvaror, snajsigt upplagt och snygga recept! En av mina många inspirationskällor.

Vart hittar ni era idéer?
Har ni några härliga matbloggar som ni följer?

onsdag 20 oktober 2010

Ner i shopping-vagnen och gå direkt till kassan


(Bild från Popupshop.net)
Jag borde inte, men jag gör det ändå. Jag nätshoppar. Igår vann Popupshop striden om kontokortet. En enkel match faktiskt.

Dessa hade gjort Pippi Långstrump grön av avund. Visst är de söta?! Jag spår att H&M eller Lindex kopierar snart - en garanterad succé!

Och medan jag ändå passade på kanske, kanske de här bedårande leo-tajtsen får slinka med. Något för en modern Miss Longstocking!

Läsa mera, kan ni göra här.

tisdag 19 oktober 2010

Tisdagstema: Kuddar


Hos oss bor det många kuddar. Jag har svårt att värja mig. Min gensammansättning har inte utvecklat någon immunitet mot kuddar. De talar till mig. De säger; ”Anna, köp mig, köp mig. Jag skulle trivas i ditt hem där det finns så många kudd-kompisar!”

Ibland lyckas jag motstå frestelsen, men oftast inte.

Just nu har jag hang-up på kuddar med djurmotiv, Oddbirds motiv är fantastiska.

Sen vill jag fylla Esters säng med kuddar från Rice. Kuddbroschen känns som en av de där skojiga och väldigt, väldigt nödvändiga prylarna som man har svårt att leva utan. Hur levde vi egentligen innan dessa dekorativa fenomen fanns? Jag minns inte... Ovan 2-brosch kommer just från Rice.

Ni gissar rätt, det är kuddtema i Fabriken.

måndag 18 oktober 2010

Så här lurar jag mitt barn


Av någon anledning tar man efter sina föräldrar. På gott och ont. I smått och i stort. Jag har exakt samma placering i kylskåpet nu som under hela min uppväxt. Det är precis som om äggen måste stå på just den där hyllan.

Och så här lurar jag mitt barn. Jag kan se rubrikerna på löpsedeln. Ja, jag lurar faktiskt min lilla, oförstående, söta unge. Jag finriver morötter i pannkakssmeten. Så blev jag lurad som liten och nu fortsätter jag i samma fotspår. Det blir ju ofta så.

Fast lurgrejerna var mycket värre när jag var liten. Min mamma lurade mig att russin och nötter var lördagsgodis. Inte så lite fräckt!

Jazzo!


Börjar måndagsmorgonen med att visa ett sprillans nytt second-handfynd från Rackarungar. Klänningen kommer från det sköna märket Jazzo.

Önskar er en härlig start på veckan!
Kram Anna

söndag 17 oktober 2010

Xoxo


Jag ser verkligen inte mycket på TV, men jag måste bekänna. Jag missar sällan frivilligt ett avsitt av Gossip Girl. Känns lite småpinigt att erkänna, men så är det. Ikväll hade hon den här kavajen och i morgon är det jag som tar på mig min beiga paljettbolero till jobbet. Så är det bara.

xoxo

Flygplatsledningen kan inte förklara varför det piper


(Annonsbilder (för Lindex jan -09) fotade av fantastiska Jimmy Backius)

Noterat från morgonens DN:
Behåar fastnar i flygplatskontroller
Kvinnliga passagerare som flyger från norska Förde bör klä sig i prydliga underkläder. Flygplatsens sensorer reagerar nämligen på metallbitar i BH-lås, och många kvinnor har tvingats ta av sig behån innan de blivit ombordsläppta på flyget.
Flygplatsledningen kan inte förklara varför sensorerna piper.


Jag har lite svårt att se detta framför mig. Men står det i DN är det förmodligen sant.

Söndagsbilden #41


Önskar er en riktigt skön söndag. Mitt bidrag till Fabriken.
Kram

lördag 16 oktober 2010

Hallå Orientexpressen!


Kan ni fatta? Detta är SJ, år 2010. Jag tog Intercity till Göteborg för några helger sen. På fyra timmar är man framme. Själva resan gör sig speciellt minnesvärd på grund av deras gemensamhetsutrymme.

Hallå-hallå, det är Orientexpressen som ringer och vill ha tillbaka sin restaurangvagn!

fredag 15 oktober 2010

Ikväll tänder jag på!


...och härligaste av alla dofter är Liljekonvalj. Jag tycker att det är fräscht och uppiggande. Högst tveksam köpte jag doftvärmeljus på ÖB, men döm av min förvåning när ljusen verkligen doftade liljekonvalj, precis som en liten, söt, vit bukett. Jag är livrädd att tända dem med risk för att de slutar att dofta.

Ikväll ska jag våga. Ikväll tänder jag på!

Trevligt fredagsmys på er och TACK för att ni läser!
Kram Anna

Vas sa?


Cylindervaser in mass. Inför vårt bröllop köpte jag ofattbart många som jag sedan gav jag bort till världens alla hörn. Nu önskar jag att jag behållit några fler.

Gamla glasflaskor från loppis är ju också schysst. Snyggt att blanda lite. I somras kostade jag på mig ett nytt gäng småflarror. 50 öre styck. Jag tycker det är viktigt att man unnar sig ibland.

torsdag 14 oktober 2010

En helt vanlig torsdagsutmaning!


Jag har fått en utmaning av Fru Westman. Nytt för mig, så jag tänkte, jag testar! Det går ut på att man ska svarar på ett gäng frågor och sedan skickar vidare utmaningen. Ungefär som 80-talets kedjebrev (som vi älskade såå) Det här är visade sig vara värsta tänkar-frågorna, inte säg din favorit-färg direkt… men here we go!

1. What is your favorite word?
Jippie! Jag borde bli mycket bättre på att använda det. Det passar ju in nästan jämt.

2. What is your least favorite word?
”Det är inte du, det är jag”

3. What turns you on creatively, spiritually or emotionally?
God mat, vackra bilder, mina vänner, min man och min härliga unge! (när de tre sistnämnda är på topp finns ingenting bättre!)

4. What turns you off?
Snålhet och rövslickeri!

5. What is your favorite curse word?
Fan.

6. What sound or noise do you love?
Barnskratt, vuxenskratt och Chris Martins pianoplink.

7. What sound or noise do you hate?
Silver mot stengods och delfin-flum-sång (förlåt alla healing-vänner)

8. What profession other than your own would you like to attempt?
Alltså, jag älskar mitt jobb, men okej. Skribent, författare, fotograf eller en sådan där person som provsmakar mat, bakverk, vin och sedan recenserar.

9. What profession would you not like to do?
Men hjälp, det finns massor. Men okej, ett riktigt skittrist jobb.
Busschaufför. Jag tar bussschaffis. Fy sjuttsingen vad trist.


10. If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?
“Kul att äntligen ses, jag har hört så mycket om dig!”

Nu ska jag tydligen skicka vidare den här utmaningen till ett gäng bloggare och då kan jag passa på att utmana några som jag tycker förtjänar en titt. Dessa bloggar är nya bekantskaper som alla har ”det där lilla extra”:

Mokkasin
Ingen vanlig dag

Hannas Virrvarr
Engelska villan

Kram Anna

Vackert från VILA


Cardigan och kamelfärgad bralla finns hos VILA-butikerna any day now. Jag kommer att hänga på låset. Så snyggt.

Är den lite sticksig kanske...


I går kväll tog jag en sväng förbi mysiga Rackarungar. Det blev BINGO på hela vintergarderoben. Overall, ordentliga skor, tröja och några klänningar. Oh la la, vilken kläd-jackpot. Koftan är nog lite sticksig, men kommer att värma gott.

onsdag 13 oktober 2010

Never settle...



(Bild från www.etsy.com och Lonny Mag.)

Såhär försöker jag att tänka nu i jobb-bytar-tider. Kanske berättar mer snart… [punkt, punkt, punkt]

Jag letar efter en fin anslagstavla där jag ska samla foton, bilder och fler positiva ord som peppar. Någon som har förslag vart jag kan finna en sådan?
Kram Anna

Före jul alltså...


(pressbilder ROOM)
I april öppnade R.O.O.M. i nya lokaler på varuhuset PUB i Stockholm. Inredarna Per Wennberg och Eva Andersson stylade den första möbelutställningen som för mig kändes enormt nyskapande, trendig, skojigt och hemtrevlig. En kombo som inte känns speciellt enkel. Där fanns en skön blandning, allt från massproduktion till enstaka vintage- och loppisfynd. Jag gillar att man kan gå dit, och faktiskt alltid köpa sig något (om så bara en liten kudde, kanna eller burk) i det stora utbudet med mycket varierad prisklass.

Ryktet säger att försäljningen gått över förväntan och att det nu arbetas på ett nytt, än så länge hemligt projekt som kommer att presenteras före jul.

Spännande säger jag!
Värt ett besök alla gånger.

tisdag 12 oktober 2010

New issue of Lonny!



Nya numret av Lonny Magazine har kommit, det får bli min läsning ikväll. HÄR kan ni läsa hela tidningen.



God kväll!

Tisdagstema: SOVRUM


När min svägerska såg mina lampskärmar utbrast hon; ”Är det Laura Ashley?” Generat (men ändå lite stolt) skruvade jag på mig; Nej, min vän - det är Clas Ohlson.

...

Jo, det här ser ju rätt behagligt och sovvänligt ut. Det är lite som ljuv musik som mjukt vaggar en till sömns men så helt plötsligt ...shhhs... rasslar det till i högtalarna… ehh… harkel, harkel… Ivar 37. Trea. Sjua. Men vänta nu, vad är det där för högar?! Det stör min harmoni, enormt. Men gör mig förmodligen mänsklig, och ganska vanlig. För vem orkar ha visningsfint i precis alla hörn?

101 idéer för julen. Detta är sann lycka samlat i ett härligt tjock nummer!

Idéer för sovrum hittar ni i Fabriken.
Ciao!

måndag 11 oktober 2010

Bilder från helgens kalas


Okej, Esters kalas ligger nu bakom oss och det är lite sorgligt att det gick så snabbt. Vi är mycket nöjda och Ester, ja hon är nöjdast av dem alla.

Recept på chokladrutorna hittar ni här. Fast jag hackar alltid i lite mörk choklad i smeten. Ett litet lyckosamt trix som Leila lärt mig.

Tack alla som var här och firade liten tvååring!

Presenterna


Present nummer ett, dockvagnen, kommer från Gekås och kostade 49 kronor. Antal minuter som den höll. Elva. Ester utökade genast sitt vokabulär med; "mamma laga - mamma laga".

Present nummer två kommer ifrån Rackarungar. Esters favoritdjur är Rådjur. Så hon fick en liten flock på tre mysiga djur. Nu har vi dem inte bara i trädgården, utan även lite var stans i hemmet. I natt sov hon till exempel med en mot kinden. Det blev ett snyggt märke vill jag lova.