måndag 31 januari 2011

Tisdagstema: favvofärg i inredning



Färg i inredning. Okej. Basen i vårt hem är ganska färglös. Vita väggar, bruna golv (överallt!) och svarta detaljer. Vitt, svart och lite brunt. Jag drömmer om vita golv. I golvhimlen är alla golv vita.

I vårt hem dyker det upp en himla massa rosa lite här och var. Jag saknar immunitet från rosa, laxrosa som cerise. Noll resistens. Även blå- turkost är numera välkommet hem till oss, och lite grönt gör entré då och då. Sen gillar jag ju grått och silver. Med det där går upp och ner. Just nu är jag sugen på gula detaljer. Gult är det nya svart var det någon som sa, men jag är verkligen högst tveksam. Vad tror ni? Inte va?

Men mest av allt är jag sugen på lax. Detta är en underbar, enkel och smakrik liten rätt. På tal om vitt och svart (och laxrosa), så gör rostade vita och svart sesamfrön susen på laxen. Både dess look och smak.

Min nya tukosa matta har kommit, den är verkligen turkos. Oerhört skeptisk till den vinröda kantbandet som inte syns på bilden, men det ska väl vara så? Jag hittade den tillslut här.

Se mer färgtema i Fabriken.

Fear Less Hope More


(T-shirts från Ginat Tricot och Rackarungar)

En till mig och en till dig. Hade Madonna funnits i vuxen size hade det blivit två, men 5-6 år kändes hopplöst liten. Fear-Less-Hope-More-budskapet, fick mig att satsa på tre trisslotter och en ny t-shirt. Hope More. Plötsligt händer det. Ingen vinst men jag kammade i alla fall hem en ny tischa. Ester fick inviga sin Madonna t-shirt från Rackarungar. Efter maten. Helt omedveten om vem damen på tröjan är skuttar hon runt och ber mig sjunga den fruktansvärt dansanta låten När trollmor har lagt sina elva så troll. Sen tittar vi lite på Bamse innan önsketimmen slår in.

- Lille katt (och jag sjunger)
- Lille ko (visst no probs, jag sjunger på)
- INTE lilla gris!

- Nähä, okej. Well.. god natt då.

söndag 30 januari 2011

Söndagsbilden #4



Okej, jag är officiellt utmattad. Min tunga har kramp och jag är mör som en långtidsbakad fläskfilé. Jag har arbetat på bröllopsmässan hela helgen och hur mycket jag än älskar bröllop så känns det obeskrivligt skönt att återvända till en normal kontorsmåndag, utan chokladfontäner, limousinservice, cellospel, tyll, volang, spets, maräng och hundratal förväntansfulla brudpar.

Öronen blöder av tonerna från Ted Gärdestads ’För Kärlekens Skull’ och ögon svider av bländande vitguld och bling. Och jag kommer att drömma om axelbandslösa klänningar och svartvita, bländvita leende brudfoton.



Nåja, helt ärligt känns det lite som att bröllopsmodet fastnat i utvecklingen. Alla klär verkligen inte i tub-top, skruvade lockar känns -80, pärlor i buketten (?) och varför, säg mig varför dessa gnistrande stenar insydda i tyllet?

Utöver den lilla kritiken träffade jag enormt många trevliga och duktiga fotografer, fick skryta om våra fina produkter och möta alla dessa bedårande blivande brudpar, vars nykärlek fick mig att rodna.



Jag kommer att sova gott i natt, jag och mina ömma trampdynor. Jag vet redan nu att min kropp vill ta sovmorgon i morgon och belöna mig med en spontan somna-om-morgon och snooza i evighet. Amen.

Så god natt (Japp, redan nu) och dröm sött. Och missa inte söndagsbilderna i Fabriken .

fredag 28 januari 2011

Byredo


Minns ni att jag skrev om den snälla tomten? Om doft-utdelningen utan gränser? Minns ni att jag skrev att jag fått inte mindre än tre doftljus - ett vrållyxigt tre-pack. Jodå, och Tahitian Tiare gör mig inte besviken. Tahitian Tiare är just den här blomman som får många att tänka på Thailand. Den blomman jag knöt brudbukett av och visade här.


torsdag 27 januari 2011

Bag lady


Vilken tjej gillar inte väskor? Och om jag säger cognacfärgat skinn blir förmodligen ingen heller speciellt ledsen. Tänk vad jag hittade för några helgen sedan, i källaren hos min svärmor! Där nere öppnade sig en skattkammare och den här väskan visade sig vara handgjord av deras grannes gamle far.

Laptop, tidning, block, småpryttlar, tjoff - tjoff - tjoff. Allt får plats. Jag föll så klart direkt. Som en fura. Jag använde mina mest sårbara hundögon och tittade på svärmor. Får jag? Nu efter flera dagars användande har jag sett liknande väskor dyka upp lite här och där. Och minns ni att jag skrev om att COS kommer till Stockholm. De har ju en snarlik väska.

Recycle, när jag gillar det som mest. Ingenting slår så klart min julklapp, men nu har jag två små älsklingen som brottas om min uppmärksamhet.

onsdag 26 januari 2011

Korres





Jag skrev ju om Estelle & Thild i tisdags. Och faktum är att jag börjar omvärdera apoteksmonopolets som avskaffades under 2009. Denna avreglering har ju lett till en bättre tillgänglighet, visst, men framförallt bättre utbud. Nu välkomnas spännande varumärken som tidigare inte ens funnits i Sverige. Estelle & Thild har jag tidigare handlat på nätet, men nu; Apoteket Hjärtat. Grekiska Korres, har bara sålts på enstaka otillgängliga ställen (typ Barcelona). Nu; Apoteket Hjärtat. Inte klokt. Tax Free, Barnyes och Boots känns närmre än någonsin. Mitt på torget, hos Apoteket Hjärtat.

Så missa inte Korres. Himmelriket för en klet- och krämlovers.

Nytt på köksfronten



Nya kökshanddukarna "NEW YORK" kommer från Åhlèns.

För er i Stockholm vill jag tipsa om att Jessica på Rackarungar har bestämt sig för att göra om butiken. Så på torsdag, på So-Fo Night (18-21) gäller 50 % på hela klabbbet. Nu görs det för ombyggnation. Passa på!

För er andra kan jag tipsa om en bra bok. Inte 50%, men ändå. Jag är helt tagen av; Alfahanen skriven av duktiga Katarina Wennstam. Jag sträckläser och är asocial.

tisdag 25 januari 2011

Tisdagstema: badrum

Vi har två badrum. Ett stort där allt förväntas hända. Där byts det om, där byts det blöjor. Det tvättas det kläder och görs inpackningar. Där torkas det kläder och fönas hår. Och det verkar vara en utopi att hålla snyggt. Vi kliar oss i huvudet och undrar vart badkaret ska få plats? Förutsättningarna är bra i båda badrummen. Men de saknar charm och finess. De är inredda med stora färglösa kakelplattor, beige, på golv som vägg. Neutralt. Jag kan fortfarande höra mäklaren betona; stilrena och NYGJORDA badrum.

Jo visst. Ett tag var det rosa som tog över, den färgstarka perioden visade jag här.



Jag är en sucker på olika burkar och krämer och body splash och gud vet vad. Victoria Secret gör underbara dofter som alltid tar oförtjänt mycket plats i resvägen när jag korsat Atlanten. Doften Amber Romance eller gärna Love Spell. Här är Key Lime Lust, i absolut sötaste laget.

Älskar Estelle & thild produkter. Förpackning och innehåll. Speciellt mycket nu, under knastertorra vintern. Stenarna i duschen påminner lite om Kristinas matta och ger fotmassage for free.

Var det någon mer som grät sig igenom Guldbaggegalan igår? Alicia Vikander vackra frisyr och Eva Röses bedårande klänning. Pernilla August tacktal. Jag älskar galor – nästan lite mycket som fina förpackningar och krämer.

Badrum att beundra hittar ni Här.

måndag 24 januari 2011

Smoothie-time



Himla bra sätt att börja dagen. Dessutom sprängfullt med nyttigheter. Bara att suga i sig.

Banan, frysta blåbär (extra stora smakar bäst), yoghurt, mjölk. Mixa och häll upp.
God morgon!


söndag 23 januari 2011

Söndagsbilden #3

Förr var jag en riktig te-drickare. Helst rött och chai. Och yogi. Jag drack baljor varje kväll. Kamomill med varm mjölk och honung. Det var bättre än dunder-honung. Jag varvade ner med te och laddade upp med te. Jag gick på te.

Sen hände det något. Jag minskade intaget och ökade kaffekonsumtionen. Jag bytte bort min vapendragare, tekoppen mot svart kaffe och sedan vitt. Mer macchiato och massvis med latte.

I ett år har jag lovordat min Moccamaster och vi har fortfarande ett alldeles speciellt förhållande. Men i veckan fick Mr Moccamaster en kompis eller vid närmare eftertanke, en konkurrent. Miss Nespresso. Denna lilla smäckra varelse fräser ut det mest sagolika kaffe ni kan tänka er. Det kräver noll omvårdnad och tar minimalt med plats.

Låt mig vara realistisk och ge den ett rättvist omdöme när smekmånaden är över. Till dess. We are in love and nothing can take it away.

I kväll är det ett nytt avsnitt av Solsidan. Jag har redan sett de kommande avsnitten på ett mycket lyckat event med självaste, fantastiska Felix Herngren. Det kommer blir mycket av allt och det kommer att bli bra. Jag skrattade så att hela bröstkorgen hoppade.

Önskar Er en härlig söndag. Fler bilder dagen till ära hittar ni i Fabriken.

lördag 22 januari 2011

Nä du Ester-manchester



Här är hon, den lilla sovmorgon-förstöraren. Jag ska påminna henne när hon är en trött tonåring med växtvärk som legat vaken och sms:at hela natten. Då ska jag väcka henne kl 7 och säga; Rise and shine, min lilla solstråle! Nu ska vi upp och möta dagen!

Jag tror till och med att jag ska göra något så oanständigt som att dra upp rullgardinen.

Nä du Ester-manchester, det kommer en dag. En dag, då den trötta mamman är pigg och säger; pay back time, sweetie!

fredag 21 januari 2011

Kan man få för många



På jobbet, i kasta-hyllan, hittade jag den här. Jag tyckte verkligen att det var synd att korgen skulle till soptipps-kyrkogården. Nää, ska vi verkligen slänga den? Så jag gav den ett nytt liv och ett tunnelbana-åk. Ända hem till vårt kök. Välkommen, lille vän. Här gömmer vi nu lego, tidningar under fluffiga filtar. Korgar - kan man få för många?

Önskar er en alldeles underbar fredag och jag, jag gläds lite extra åt det här och det här.
Kram Anna

torsdag 20 januari 2011

I can keep a secret



Formex. Jag hinner inte. Mina kollegor åkte dit idag och jag hoppas de kan vidarebefordra intryck, känslor och nyheter. Fördelen är att det känns oerhört bevakat och dokumenterat i blogg-världen. Hittills älskar jag Lisa Bengtsson nya färgställning på tyget Baronessa mest, men å andra sidan älskar jag ju allt hon gör. Jag har den turkosa kudden, men nu vet i tusan. Rosa och gult känns oemotståndligt. Men passar det hemma hos oss?

Ljusstakar från Lagerhaus, vykort Bookbinders Design, stjärna från Granit & hjort från Rackarungar.

Vår nya TV-bänk börjar att fyllas.

onsdag 19 januari 2011

Nu blommar det...


Nu har jag plockat fram mina blomster-ljusmanschetter igen - de gör mig så glad. Tänk att tomtar, stjärnor och annat lull redan känns så avlägset.

Tack bästa Emelie-san, för alltid så fina paket, presenter och överraskningar!

Läste nya Sköna Hem idag. Fick mig att utbrista; Oho-Oh la la över Sonia Rykeils fina kuddar; Home, Chic Home och de fina bilder från fantastiska Hotel Nobis på Norrmalmstorg.

Utanför armbands-boxen känns det bra


Kändes som en konstig dag igår - och vet ni vad. Jag köpte också en jätteoväntad liten sak. Detta armband förhäxade mig vid kassan. Som i trans började mina okontrollerade fingrar att gräva i lock-burken framme vid kassan, innan jag visste ordet av provade jag och sen ja, ni fattar. Ett köp.
Men hör och häpna, jag gillar det jättemycket. Det blir en sån där totalt krock mot mina grova silverlänkar och min klocka. Som om det inte vore good enought att JAG gillar det, är det flera som noterat, kommenterat och berömt mitt lilla armband. Så... här utanför armbands-boxen känns det ganska bra nu.
Armband Lindex, typ 30 spänn.

tisdag 18 januari 2011

Tisdagstema; mattor



Min indian-matta. För visst ser den ut som något Pocahontas skulle rulla ihop sig på efter en lång dag på floden, i sin kanot? Med matchande klänning. För den observanta har jag reda skrivit om mattan en gång förut, nämligen här.

Samtidigt som jag ramlade över denna matta, köpte jag även den här rosa, perfekt slitna trasmatte-drömmen. Den hittade snabbt därefter ett rum att bo i, vårt rosaste rum, nämligen Esters.

Nu är jag på jakt efter en matta från House Doctor i benvitt och turkost, tror den heter Oriental hippie. Den skulle ge hallen ett lyft, ett riktigt face lift. Jag vill gärna beställa den på nätet, några tips?

Fler mattor hittar ni i dag, i Fabriken.

måndag 17 januari 2011

Doftar allt annat än gammalt bibliotek



Senaste loppis-fyndet fick ta plats bredvid en av mina TRE väldoftande julklappar (tack snälla tomten). Bibliothèque doftar allt annat än gammalt bibliotek. Så den här gröna vasen har nu alltså fått en kompis. Snart kan jag kalla mig samlare.

söndag 16 januari 2011

Söndagsbild #2

Idag slog den ut, vår vita amaryllis. Välkommen. Den är lika vit som snön som faller av vårt tak. Boom, muller och ka-boom. Det dånar i huset. Det låter som om vinden ska falla ner i huvudet på oss. Jag sätter glassen i halsen och rycker till. Väcker det sovande barnet i knäet. Ingen fara, så-ja, så-ja.

Inom mig ryser jag. Det är så hiskeligt otäckt med hustak, nästan jämt. När snön kommer, när snön smälter, när vårens horisontella skyfall kommer och när höststormen blåser in. Alltid är det läskigt att vara husägare, och därmed ansvarig för yttre hållbarhet.

Jag kommer aldrig att vänja mig.



Nu ska jag begrava all oro och titta runt på alla fina söndagsbilder i Fabriken.
God kväll.

fredag 14 januari 2011

Pastej tjohej

Lite sugen på snittar i kväll, men det är jag å andra sidan alltid. Den här tilltugget väcker alltid liv på min gom. Älskar det franska uttrycket amuse-bouche som med direktöversättning betyder reta munnen. Sött! Fransmän, dom kan dom! Rostad baguette, ankleverpastej och fikonmarmelad. Gärna hemlagad.

Detta recept på marmelad (som är himmelsk med ost) kommer från min duktiga svägerska!

250 g torkade fikon
1 dl portvin
1 dl vatten
1 st kanelstång
3 st kryddnejlikor hela
2 dl syltsocker

Gör så här
Blanda vin och vatten i en skål. Dela fikonen i små bitar och lägg i vatten/vin. Låt stå över natten. Mixa allt till ett mos och häll över i en kastrull. Lägg i kanelstång och kryddnejlikor och koka upp. Blanda i sockret och låt koka ytterligare ca 5 min. Låt svalna. Häll upp i en varm, väl rengjord burk (eller två små). Förvara marmeladen i kylskåpet så håller den sig några månader.


Happy Friday!

onsdag 12 januari 2011

COS till Stockholm

(bilder från COS)

H&M butikskoncept COS (Collection of Style) med dam-, herr- och barnkläder öppnar äntligen sin första butik i Stockholm. Ryktena har florerat länge, men nu äntligen verkar det vara sant. Så i sommar kommer jag garanterat att handla barnkläder där - de är så fina!

Ja, och mamman, hon får nog ett å annat plagg hon också... och kanske en väska eller så. Sist jag besökte en COS-butik var i härliga Barcelona.

tisdag 11 januari 2011

Tisdagstemat: djur i inredning



Jag tror minsann att man kan hitta ett litet djur i varje rum hemma hos oss. I Esters rum finns det flest. Det står rådjur på tallrikshyllan, underbara vykort från Nordiska Galleriet med ugglor och sjöhästar hänger inramade på hennes fotovägg, spargris och sparkanin. En ren från IKEA, en kaninkudde och en hästkudde. Och en korsstyngstavla med katter. Rena rama zoologiska!

På "mitt" arbetsrum hänger hjorten som skrämde livet ur den lilla från början. Sedan närmade hon sig och nu vågar hon till och med klappa lite, på nosen. De sparade skogs-bilder från ett byrå-samarbete ska snart ramas in och hängas upp. Många projekt på gång. Mer idéer än tid just nu.

Idag gick jag för föbi Svenskt Tenn för lite inspiration (alltid svårt att bara inspireras där) så i köket ligger det - dagen till ära - nyköpta elefanter.


Mer djur i inredning hittar ni här.

måndag 10 januari 2011

Pip-pip!




Nya skålar från roliga företaget Pip Studio, eller som de själva säger; happy products for happy people! Kan inte annat än att hålla med, man blir superglad.

söndag 9 januari 2011

Thai-wedding


Ni kanske inte vet, men jag är tokig i bröllop. Jag läser fortfarande bröllopsmagasin (fast det är över 5 år sen jag planerade mitt eget bröllop) Så fort det kommer en hyrfilm om bröllop (eller förvisso, om New York) åker den direkt in i DVD-spelaren. Böcker likaså. Och, jag gråter alltid. Grinar som en bebis, snor-gråter och ful-lipar. Jag fantiserar om min systers bröllop och om Esters bröllop (ja, hon är två år) och, jag tror ni fattar.

Så förra årets brutala lycka infann sig när våra kompisar bestämde att gifta sig under vår gemensamma vistelse i Thailand. I Thailand är det inte alltid lätt att planera, och som tur var hade den juridiska ceremonin redan ägt rum i Sverige. Vi hade en väldigt fin dag med detta fina par. Vackra. Så vackra! Snart har ni er första bröllopsdag.



Och dessa bilder (eller snarare bröllopsbuketten) påminner mig boken som jag läste i jul. Lyckan, kärleken och meningen med livet. Senaste boken i bokklubben och jag ville verkligen inte att den skulle ta slut. Jag snigelläste slutet. Det är en sann njutning att läsa något så välskrivet.

För att se fler söndagsbilder titta ni i Fabriken.

fredag 7 januari 2011

Can't wait



17 januari släpps ovan vykort av Therese Sennerholt - can't wait!!
Trodde att jag skulle nöja mig med dessa, men ack nej...

Flirt-tränar



- Mamma, titta! MA-MA, TITTA!
Jag flö-taj. JAG FLÖ-TAJ.

- Jättebra, Ester. Du är jätteduktig.

- Titta Mamma! Titta! TITTA NU!
Jag flötaj. Flötaj. Lo-lit.

Hon är rätt bra på att flirta nu. Hårda, sammanbitna blinkningar som ibland fastnar flera sekunder. De mjölkvita tänderna gnistrar. Det är roligt. Tänk om hon hade kunnat träna lika intensivt på att säga r.

R, alltså.

torsdag 6 januari 2011

Mera vitlera


Minns ni att jag gjorde juldekorationer av vitlera? Jodå, se här. Det blev så fint i granen och på paketen, blev till och med över till några gå-bort-hyacinter och att pimpa ljusstakarna med.

Åh vad jag njuter av sista hyacintdoften. Sniff-sniff! Njut-njut! För jag vet att det snart är över. Tack för era tips. Titta - de blommar hur bra som helst och har gjort jättelänge - peppar, peppar!

onsdag 5 januari 2011

Jordärtskockor


Jordärtskocka - inte att förväxla med kronärtskocka - är en liten knöl som är förnämligt bra start på en riktigt god soppa. Enkelt också. Undra om man kan odla dessa i trädgården? Nej, nu går jag kanske för långt. Jag begraver ju mina pelargoner. Och kastar pil på mödarsniglar.

Receptet hittar ni här.

tisdag 4 januari 2011

Tisdagstema: Recycling



Recycling elller tranformers, döm själva! Den urfula lampan chockade min man, men för 40 kronor fick jag bevisa att jag kunde göra face lift på en ack, så omodern pjäs. Här skrev jag om den för första gången. Tanken var att måla den orange, men...

Mera inlägg under ämnet recycling, hitta ni i Fabriken.

Nattlinne vs prinsessklänning



1. Jag köpte mig ett nytt nattlinne.
2. Ester fick en maskeradklänning à la amerikansk bal för småflickor.

Ett av ovanstående alternativ är rätt. Det svåra är att veta vilket.

måndag 3 januari 2011

Tulpan premiär



Nytt år är startskottet för tulpanerna. Nu går det fort och innan vi vet ordet av kan man börja spana efter vitsippor och krokus. Fåglarna börjar att vissla och vi pratar myggmedel. Och solskyddsfaktorer. Det går fort. Vem försöker jag övertyga?!

Korten från Therese Sennerholt har tagit plats på vår nya tv-möbel. Lyxigt när man byter ut en liten plutt och får massvis med utrymme. Från en till nästan fyra meter bänk. Lyx!

söndag 2 januari 2011

Mitt val - 2011



Dagarna börjar fyllas i min nya kalender. 2011 är här. Känns bra.

Jag är inte mycket för nyårslöften, lovade inte ett smatt den här gången! Lovade ni något? Någon som vill dela med sig av några löften?

lördag 1 januari 2011

Jag lägger armstark kraft på godbitarna



Gott Nytt År. Nytt år. År 2011. Smaka på den nya siffran som fortfarande känns ovan. Träna, repetera och välkomna elva, istället för tian, detta nya nummer, varje år. Nytt år - ny tid. Årets första dag och jag känner alltid en svag doft av vemod. Jag gråter lite över dagarna som gått. Håller med Mads Mikkelsen, livet är inte dagarna som passerar utan dagarna vi minns. Dagarna som kändes. Så istället för att drunkna i melankoliskt nyårsdags-blödighet, tänker jag på alla ljusa stunder. Alla dagar jag minns.


Det är många. Många. Många. Jag har så mycket (och många!) att vara tacksam för. Jag knuffar bort känslan om att det kunde varit fler. Fler färgstarka dagar. Desperat och frågande famlar jag efter mer. Som alltid. Men den här gången sträcker jag på mig, tar ett moget beslut. Jag väljer att nöja mig med all den glädje och inspiration jag fått. Jag vänder ryggen åt tråkiga stunder och lägger armstark kraft på godbitarna. Så ska jag även göra 2011. Fokusera på bauta-kul stunder. Och framför allt; använde ordet bauta mer!

Tack!
Och Gott Nytt År, igen.

Kram Anna