torsdag 23 juni 2011

Midsommar





Önskar att alla kunde få hänga med på mitt fantastiska firande med storslagen organisation och obeskrivlig gästfrihet. Från ankomst till DÅH-kaffet! Oslagbart helt enkelt. Och fast det är en tradition blir jag lika nervös varje år att den stående inbjudan ska utebli.

Förlåt om jag inte hunnit med en kommentar hos er fast ni varit här och skrivit hos mig. Jag har liksom kämpat med dygnets timmar, önskat att de någon gång ville släppa till lite extra tid, men ack nej... jag läser i kapp snart. Och tills dess njuter jag fullt av er närvaro här.

Inom kort börjar en veckas smygsemester, innan den riktiga tar vid. För i år behöver jag starta mjukt, inte braka rätt in i ledigheten, utan sakta men säkert närma mig sovmorgon, livskvalitet och avkoppling/bortkoppling. Snart så.

Jag önskar alla er en fantastisk härlig midsommar-helg!

onsdag 22 juni 2011

Glasklart!




Han går från klarhet till klarhet, min man. Inte nog med att han behärskar trädgården på ett sätt som får självaste Ernst att överväga en ny karriär, nä nu kommer han även hem med små presenter till hemmet!

Har man sett på maken, de djupt efterlängtade glasen har äntligen anlänt till vårt hem. Det tog ungefär två minuter innan jag gjort plats för dessa snyggingar i våra proppfulla skåp. Välkomna önskar vi!

Glasen funkar för friska sommardrinkar och varm kaffe latte, de finna bland annat i den här grymma web shopen.

tisdag 21 juni 2011

Jag kan offra mig



Jag gör det för den goda sakens skull. God i dubbel bemärkelse. Alltså god för havet och jorden och bra mot alla tänkbara orättvisor och ondskefulla saker. Och så fullständigt sagolikt god fullproppad med choklad, cookie-bitar och kolachokladsås.

Här mina vänner, är vi alltså alla vinnare!

Ben & Jerry's (eller Tom & Jerry's som min förvirrade man felsäger ibland) är helt fantastiska. Och då talar jag sekundärt om smaken, och primärt om deras värderingar. Här kan man läsa mer.

Vår kära Östersjö är kryddad med bla PCB, bly, kadmium, kvicksilver och allehanda dioxiner. Inte rättvist mot våra blöta vänner tycker vi. Nordic Water Peace är framtagen exklusivt för Norden för att öka medvetenheten om den allvarliga situationen i havet som omger oss. Under året kommer de att ha aktiviteter och insamlingar till stöd för detta ändamål.

söndag 19 juni 2011

Ny-öppning av Rackarungar


Efter veckor av renovering är Jessica (som äger och driver butiken) redo att öppna igen. Så i morgon (måndag) slår dörrarna upp för nya, fräscha Rackarungar. Väggar har rivits, massa ny färg på väggarna och golvet som låg längst underst har fått komma fram i rampljuset. Oh la la, vad spännande det ska bli att se på riktigt!

Så klart är alla välkomna! Mingel och härliga erbjudanden mellan klockan 18-21 på Skånegatan 78. Hoppas att vi ses.

Mera gult






Precis, vi behöver mer gult en dag som denna!

Regnet smattrade mot rutan på den lilla färjan och endast på grund av färgen så kändes resan uppfriskande. Idag är det också Fars Dag, i USA. Det firar vi med paket här. Lite manliga grillbestick. Inte nog med det, idag är det ett år sen Victoria och Daniels gifte sig. Vilken tur att de fick solsken på sin dag. Förra året var det nämligen jättevarmt den här dagen och jag svettades i den syntetiska Sverige-dräkten! Snart börjar säsongens sista avsnitt av Gossip Girl. Så det finns många anledningar att fira. Låt inte vädret hindra er!

Som alltid faller jag för gult



Den gula klänningen hittade på Fleamarket i Hell's Kitchen. Tydligen kommer den härifrån och jag tror den ska få äran att följa med på bröllop i sommar. Med någon av mina nya skor. Esters tajts kommer från mitt favoritmärke Minirodini, samma märke som på vurre-brallan.

Övre bilden hittade jag här.

lördag 18 juni 2011

Something blue


Ja, det råder kraftfull sommar-REA på stan. Det är inte klokt vilka fynd jag släpade hem härom dagen. Egentligen skulle jag bara, men bara urartade till genuin jakt-lycka och blodad tand. Jag klämde tre barnavdelningar på under 20 minuter.

Kavajen kostade halva priset på KappAhl och klänning hittade jag på H&M. Nu är vi redo för kvällens 40-årspartaj eller midsommarafton!

Elekronik?



Min granne frågade om jag hade köpt några teknikprylar i USA?!
Hahahha! Eller hur!

Kul med grannar som har humor.

fredag 17 juni 2011

Anti-depp-kampanj





Jag hade tappat tråden lite. Hamnat i någon slags efter-new york-sorg, ett kraftfullt bakslag efter min överdådiga inspiration. Som om en bakfylla hade träffat mig i huvudet som ett obefogat blixtnedslag. Ka-boom!

Men så igår fick jag luft under vingarna och bestämde mig för en ny inställning, skärpa till min tråkiga attityd. Jag bor ju i en helt fantastisk stad - inte alls så himla långt ifrån NY:s storslagenhet, om man kisar lite. Så jag bestämde mig för att göra lite sånt som jag gör när jag är utomlands. Gå på museum, dricka drink på en väldans lyxig restaurang, uppe på våning tolv, 33 meter över havet och titta när solen går ner och skapar det vackraste fotoljus som dagen har att erbjuda. Sedan vidare till en härlig terrass och dricka öl tills man bara måste äta stans bästa maki chili crisp innan köket stänger. Att äta middag klockan 22:40 – kan det bli mer utomlands-känsla? Nej, jag tror bannemej inte det!

Så idag efter fredagens traditionella skaldjursmiddag blir det nog mest film och tidig läggdags. För jag är hemma-är-bäst-nöjd såhär dagen efter min lilla semester-tripp på hemmaplan.

torsdag 16 juni 2011

Mint



Förutom korall är mint den finast färgen just nu. När jag var liten ville jag ha mintgrönt på allt. Och bjöds det på Ahlgrens åt bara de mintgröna bilarna. Dessutom var min student-klänning mintgrön till skillnad från mina kompisar i helvitt.

Gissa om jag blev glad när jag läste Sommar-i-P1-listan. Så många duktiga personer. I år ska minsann lyssna på minst hälften av dem, minst. Jag ska ladda ner och mys-lyssna i min iPhone innan jag släcker lampan. Clara Lidström (underbara Clara) pratar den 27 juni, missa inte!

Idag ska jag besöka Fotografiska och sedan ska jag gå direkt hem och beställa den här boken. Sedan är jag lite nyfiken på den här, kanske för att den är så kort och har så snygg framsida. Och redan nu kan man smygtitta lite på Robert Mapplethorpes svartvita porträtt här. Jag ska smyga förbi butiken på fotografiska och fingra lite på den här affischen. Den skulle bli så fin på Esters rum, bredvid den broderade katten från mormor-Elsa.

måndag 13 juni 2011

De udda förökar sig





Hur mycket jag än anstränger mig kan jag inte låta bli vissa koppar. Det är som om de går ner på knä och friar till mig, med en diamant-ring som hade fått mig att sjunka till havets botten om jag föll över bord. Ett klockrent ja senare är vi på väg mot horisonten tillsammans. Hand i hand.

Fast egentligen vet jag. Det är bara en fling. Udda koppar används inte hos oss och de tar mest plats i skåpet. Men, men antar att en bra sak är att de håller sig i samma färgskala.

söndag 12 juni 2011

Söndags-häng!





Igår åkt vi tunnelbana och Ester roande sig med att härma alla hållplatser.

- Nästa Slussen, säger en monoton röst från högtalarna.
- Nästa Plutten, säger Ester och ler stort.
- Slussen, rättar jag.
- Sluschen, rättar Ester.

- Nästa Rådmansgatan, säger den anonyma rösten.
- Väldigt svårt tycker jag, suckar Ester och ser lite ledsen ut.
Jag påminner mig själv att nästa gång vi åker t-bana ska hon få uttala hålplatserna precis som hon vill. Spela roll, liksom.

Idag har vi lekt med Majken. Barnens påhittighet och spontanitet gör mig matt av glädje! Majkens fina mamma är en enastående skribent och henne blogg är kan ni läsa här. Ord som alltid berör.

Esters teckning föreställer (för er som inte riktigt ser) ett rådjur. Det gör alla hennes teckningar. Alltid. Jag har blivit världsbäst på att rita rådjur. Sol eller blomma? Nej, det duger aldrig.

Oh Yes!


WARM RHUBARB CROSTATA
Cinnamon Ice Cream and Strawberries

Dessert menyn på The Standard Grill. Oh Yes! Tyvärr vågade vi inte ge oss på The Deal-Closer även om namnet gav mig god lust. På The Standard Hotell ligger The Boom Boom Room vilket så klart är ett måste (japp, det med) På 18 våningen är utsikten enastående vid solnedgång. Och innan ni går är ett toalettbesök obligatoriskt. Sitsen står riktad mot panorama-fönster från golv till tak. Jag har inte upplevt kombinationen svindel och toalettbesök sedan Nepal!


lördag 11 juni 2011

Mr Marc Wallet


Roar mig med lite Sköna Hem-läsning och kvitto-rensning för att fylla mina två nya plånböcker. En gräsgrön i skinn från Bookbinders Design för löst skramlande parkerings-mynt och en beige Marc Jacobs för alla kort.

Fått lite frågor om hur det funkar att blogga utomlands. Jag sökte upp free WiFi-spot som det fanns gott om, speciellt på hotellen. Att surfa mobilt kostar tydligen skjortan!
Önskar er en härlig lördag kväll!

Korall



En färg som förföljt mig de senaste veckorna är korall. Överallt korall. Hela New York badade i korall, utbudet var enormt - obegränsat. Även smaragd, mint och orange, typ. Sugen på att klicka hem Den här klänningen från H&M. Eller den här i orange. Eller den här fantastiska klänningen från Ance (fast då får man vänta till våren 12).

Så ledsen att jag missade Li Edelkoorts trendseminarium som tyvärr krockade med min resa. Nja, så synd om mig är det så klart inte. Men otur när jag hade fått så fina biljetter. Tur att man kan läsa i kapp. Lotta Agaton har tex skrivit en summering här.

Nagellack Tart Deco från Essie (snarlik South Beach från Isadora)

fredag 10 juni 2011

Shoe shopping




Det kan tyckas att jag snöat in på en viss nyans, eller snarare icke-nyans. För den grå-beige-guldiga skalan har väl sällan räknats som den färgstarka. Men när jag väl hittade De Perfekta pumpsen på Nine West kunde jag absolut inte välja. Perfekt klack, perfekt passform. Grå eller beige? Omöjligt, eller hur!? Shoppingtimmarna började rinna ifrån mig så att spendera dyrbara minuter på betänksamhet var uteslutet. Jag tar dem båda, hör jag mig själv säga. Ett klassiskt beslut under stress. Men attans vad glad jag är för det nu.

Shoemania på Union Square hjälper inte direkt till med sko-återhållsamheten då de erbjuder andra paret för halva priset. Det fanns liksom ingenting att göra. Så jag föll på mållinjen med övervikt, men den snälla gentlemannen vid incheckningsdisken visade nåd och godkände mina 0,7 kg över de redan generösa 23 kilo.

Nu ska mitt shopping-stop får en prövning genom och ta en titt på H&M nya hemsida. Inspiration i fokus, det ser lovande ut.

torsdag 9 juni 2011

Back in Sweden

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Kanske enklast att visa några bilder från helgen i New York. Så enastående bra, helt enkelt oslagbart!

Tusen tack för alla fina kommentarer om Månadens inspiratör. Och extra välkomna till alla nya besökare. 1000-miljoners tack!

Ok, här kommer några favoriter.


Frukost på Cafe Gitane som tillhörde vårt härliga hotell.


Hell's Kitchen Flea Market många fynd och roliga människor!



High Line Park, ett härligt sätt att ta sig fram på Manhattan.



Med hotellets cyklar tog vi oss supersnabbt längst hela Bleeker street och åt frukost på The Mercer Kitchen. Att cykla runt i SoHo kan vara bland det härligaste jag gjort.



Brooklyn High, en grann vy över staden.



Jag kan numera säga att jag åkt tunnelbana i New York! En sann upplevelse, men det var värt det. Ett besök i Williamsburg bör alla hinna med.



Ja, vem kan motstå våfflor som heter One Night Stand!? (not the marrying kind) Inte jag i alla fall, inte en chans. Frukost på fantastiska Penelope.



Min fina syster utanför vårt hotell The Jane. Eller snarare ett vandrarhem med eget rum och wc i hallen. Efter fem nätter kändes det riktigt bekvämt att lulla runt i morgonrock och säga Morning! till de andra gästerna i vit dito. Lite som spa, fast ändå inte. Läget var helt out standing.

Nej, nu fick jag ett återfall i mitt New York-missbruk. Jag får stilla min hunger med söndagens avsnitt av Gossip Girl.


söndag 5 juni 2011

Söndagsbilden #20


Det är ju dubbel-söndag!! Jag firar nationaldagen på distans och hoppas mannen kommer i håg att hissa flaggan hemma.

Mina söndagsbilder till Fabriken.
Hoppas att ni har en underbar dag!

fredag 3 juni 2011

Psssst!


Bara en liten hälsning från New York. Jag lovar en massa bilder när jag kommer hem och kanske några rykande färska tips från staden som aldrig sover, men det behöver dessvärre jag göra.

God natt!

onsdag 1 juni 2011

Månadens inspiratör!



Men det är ju inte riktigt klokt!? Så tänkte jag när jag fick mailet om att bli månadens inspiratör hos Fabriken. Skulle jag? Det låter ju så flott så att hälften vore nog. Tack snälla!

Jag är så stolt att jag nästan svämmar över. Månadens inspiratör får presenter sig själv och sin blogg. Hela mitt inlägg kan ni läsa här.

Nu tar jag en liten tripp till New York. Snart tillbaka.