lördag 30 juli 2011

Förra veckans; på gården









Händelser från en gård i Västergötland; göra dubbel high five i en hängmatta, äta riktigt god mat, bjuda in grannar som aldrig dyker upp, beundra gamla tapeter och målade snickerier, duka med enastående porslin från 70-talet, fundera över om det spökar på riktigt eller om det bara är det gamla huset som knarrar och till sist, gå på loppisar där det faktiskt finns guldkorn kvar. Allt bortom täckning på mobilen och utan internet. Ack nej, glöm Facebook, bloggläsning och mail! Underbara dagar och jag kommer säkerligen att visa fler bilder från detta paradis.



Tack K & T!

fredag 29 juli 2011

Färgen Silvia



Äntligen har jag tagit mig över tröskeln på ett av mina många semester-projekt. I går kväll till tonerna från min lilla radio på batteri målade jag om stolarna. Två gamla skräpiga stolar som jag envist bestämt mig för att behålla. Genom tre flyttar har de fått följa med, utan att någon någonsin förstått varför, knappt jag själv heller.

Jag hade verkligen för mig att färgen Silvia var mer grön, typ så här grön, men den visade sig dra mer åt mint. Inte mig emot. Jag gillar ju mint också. Jag föll ju givetvis lite för namnet (Silvia), men färgerna Folke, Åke och Ylva var också väldigt snygga.

Egentligen undrar jag hur det skulle vara att ta semester från alla projekt. Brotta ner to-do-listan, kasta det dåliga samvetet åt skogen och dra täcket över högarna. Fast nej, det skulle nog bli trist. Nästa vecka har jag något riktigt roligt på gång. Jag ge mig på att tapetsera. Har ni några tips för en nybörjare? Förutom tålamod då, för det har jag inte berikats med överhuvudtaget.

Roligare bilder med iPhone app



Ibland finns inte den riktiga kameran till hands när en sådan här skönhet dyker upp. Då får telefonen duga. När jag tar bilder med min iPhone (som här och här och nu senast här) använder jag nästan alltid applikationen Cross Process. För 15 pix är den din. Och bilderna får som genom ett trolleri en snyggare look.

torsdag 28 juli 2011

Pour moi



På väg till blomsteraffären dök jag in en snabbis på Lindex. Två för en på alla rea-plagg slutade med en rostbrun klänning och en kjol. Svart bälte i shopping, brukar min far anklagar mig för.

Tomato or Daisy?



Gulligheter som går att köpa här.

Solvinden


Solcellsbelysningen Solvinden laddar upp sig själv och jag måste skynda mig till IKEA och införskaffa några stycken att hänga upp i mina egna träd innan sommaren tar slut. Är väldigt sugen på en sådan där häng-stol också. Den här multi-randiga från Indiska ligger risigt till.



Tyvärr verkar den här redan tagit slut på IKEA - to late, alltså!

onsdag 27 juli 2011

Mera bilder från Spanien



Vi spenderar som vanligt otroligt mycket tid i bil under våra semesterveckor. I Spanien tuffade vi fram i hyrbil längst kuststräckan mellan Sotogrande/San Roque och Marbella för att beundra kustremsans nybyggnationer och storslagna berg. Jag älskar friheten med hyrbil, bir rastlös av att ligga still.

Jag älskar helt enkelt att åka bil. Jag är sådan som kan lyssna på radio, trösta barn och läsa i bilen, samtidigt, och sms:a. Om jag mot förmodan blir åksjuk då somnar jag. Praktiskt, men oerhört trist för chauffören. Tack vara våra långa bilfärder har jag hunnit plöja böcker som aldrig förr. Även lyssnat på några sommarpratare. Men ärligt så tycker jag uppställningen i år känns ganska ospännande. Ska ladda ner och lyssna på den här killen, i hoppa om att ändra mitt missnöjda intryck.

tisdag 26 juli 2011

Grönt



Som alltid hakar jag upp mig på färger. Just nu är det grönt - gammeldags trädgårdsgrönt. I Spanien gjorde sig färgen påmind på alla tänkbara sätt och nu ska jag äntligen måla ett par av våra utemöbler med nyköpt färg från Beckers. Här hittade jag inspiration på färgglada utemöbler.

Hallondessert



Världens snabbaste dessert; blanda hallonsorbet med hackad basilika. Toppa med något snyggt. Ta-ta!

måndag 25 juli 2011

Gårdagens utflykt


Promenad på Djurgården, lunch i de trädgårdsgröna stolarna på Villa Godthem, och den årliga fikan under äppleträden i Rosendals trädgårdar. I år även ett litet glas rosé i eftermiddagssolen på Josefinas.

Semestern fortsätter och idag drar vi vidare söderut.

söndag 24 juli 2011

Spanien är sig likt





Lika underbart. Börjar landa efter drygt en vecka i Spanien fylld med god mat, bad, härliga promenader, inspiration och massvis av ny energi. Solkusten heter inte solkusten för inte. 100% solsäkert och 100% avkoppling!

La Vida Loca!

Kärlek till Norge



Det ofattbara har hänt. Jag saknar ord. Alla tankar till de drabbade.

torsdag 21 juli 2011

Pasta Carbonara for lunch




Det här är min nöd-rätt. Jag kan alltid slänga ihop en Carbonara på mindre än 12 minuter. Jag kan till och med göra det med ett skrikande barn runt hälsenan och med svärmor i telefon.

Koka pastan, stek bacon, på med creme fraiche, dijon, riven ost och svartpeppar. Gör en liten tomatsallad - klart! 11:52 - pip.

tisdag 19 juli 2011

Vänta lite bara...



I bland måste jag bara ta ett kort. Det är lite som en sjukdom som många säkert känner igen. Min omgivning gör det i alla fall.

- "Ät inte än!"
- "Vänta lite bara"
- "Håll fram pajen lite"
- "Titta upp, lite ner, lite upp igen, bra, lite upp, nej ..ner!"

eller bara:

- "STÅ STILL - RÖR DIG INTE!

Det är bra mycket lättare att fotografera en tjusig soffa på ett hotell eller en schyst pall i en skobutik på Göteborgs bästa gata.

lördag 16 juli 2011

De här små vaserna



Alltså de här små sötsakerna, visst vill man ha en hel flock utspridda på soffbordet?! Jo, men var tusan säljs de? Förutom på Artilleriet, för då fanns det absolut inte plats i väskan för ett gäng skira vaser vars existens lätt hade slutat i katastrof.

fredag 15 juli 2011

Ytterligare måsten i Götet




Jag är knappast den första som skrivit om inrednings-miraklet Artilleriet på Magasinsgatan i Göteborg. Nä, Frida gjorde det först här och sedan här. Och hos tant Johanna finns massvis med inspirerande bilder från butiken. Voilà, där fick ni två av Glenn-towns bästa bloggare.

Så om ni bara ska besöka en endast gata så skippa Avenyn och ta i stället en sväng på Magasinsgatan. Där liggen även M2 (Magnus&Magnus) med sin sköna bakgård. Mitt emot M2, på Puta Madre kan man äta riktigt gott och en trappa upp gömmer sig takterassen. Om man mot förmodan vill lämna Magasinsgatan kan man ta en sväng till Familjen. Oh yes, det lär bli mer GBG i sommar!!

torsdag 14 juli 2011

Ännu en anledning att älska Göteborg


Om man är i Göteborg måste man dricka kaffe på da Matteo Torrefazione på Magasinsgatan 17. Jo, det måste man! En underbar gård och tvärs över parkeringen ligger da Matteo Panetteria vars surdegsbageri öppnade dörrarna våren 2010. Bageriet delar lokal med rosteriet där det doftar nymalt. Missa inte den lilla blomsteraffären som gömmer sig in genom rosteriet, till höger vid kassan och trappan upp en våning. Ta-ta!

onsdag 13 juli 2011

Lekstuga



Om jag vore fyra år skulle mitt hjärta stanna om jag fick tillträde till en sådan här lekstuga. Så fint och inspirerande att man förvandlas till tre och ett halvt på en nanosekund - Simsalabim!

Här har jag samlat lekstuge-toppen om ni känner för att grotta ner er i ämnet, men mest för att ha motbevis den dagen någon säger att en lekstuga bara är fint på sommaren.

Foto: Jonas Gustavsson för Family Living

Boktipset



Den här boken fick mig ur min långstids-bok-koma. Nu är jag tillbaka och tar med mig inte mindre en tre böcker för nästa turné.

Tack Mr Nicholls för En dag, en alldeles, alldeles underbar läsning.

10000-meters klubben

Blogga på tiotusen meter - check!

tisdag 12 juli 2011

En helg på landet


Semestern har börjar mycket bra. Så. Oerhört. Bra.
Hoppas ni också har det bra och njuter av sommaren. Kram till er alla.

måndag 11 juli 2011

Om jag hade en 3,5a i stan


Oj, oj, oj! Om jag hade haft en 3,5a i stan skulle jag vilja att den såg ut precis så här. Bilderna kommer från senaste Sköna Hem, klicka här om ni vill se mer. Det finns en jättefin bild från deras pojk-rum med luftbalongtyget Didrik från Sandbergs. Är det något som jag kommer att slåss för i vårt nästa boende är det kakel-på-hela-väggen-i-köket i äkta bisto-fransk stil och ljusa golv. Halleluja så snyggt!



Foto: Pernilla Hed

Villa Godthem


Efter ett besök på 'nya' Villa Godthem (med supersnygg hemsida) var jag både mätt och supernöjd, dessutom oerhört tacksam att nya ägaren Melker Andersson inte plockat bort det breda utbudet av plankstek från menyn. Väl värt ett besök i sommar. Jag njöt av en riktig härlig sommarmeny.

VÄNERNLÖJROM
med mandelpotatisplättar, gräddfil och ängssyra
*
LAMMYTTERFILÉ (från planksteksmenyn)
med örtagårdssås och citrusmorötter
*
RABARBERKOMPOTT
med vaniljglass och mandelbiskvier

lördag 9 juli 2011

For someone special


Finfina snören från Åhléns.

Uppdatering: Dessa snören kommer från Lagerhaus, men jag har köpt väldigt liknande från Åhléns. Ser faktiskt ingen skillnad alls. Finns i vitt också, väldigt fint till klassiska bröllopspaket!

fredag 8 juli 2011

För två veckor sen



Kan inte fatta att det redan är två veckor sedan midsommar. Två veckor och två typiska ingredienser; jordgubbs-tårta och välfylld snaps.

Eric med c



Det här är Eric, Eric med c. Även kallad lill-Eric. I morgon blir han officiellt vår gud-son och jag så stolt att jag kan spricka!

Jag har funderat över det där med att bli gudförälder, eller gudmor i synnerhet. Vad är det som förväntas? Hur är en modern gudmor som inte satsar alla kort på att styra upp vägledningen inom den kristna tron? Inte för att det skulle bära mig emot, men dagens roll känns mer som att man ska finnas där (med ett vuxet perspektiv) när man inte vill snacka med sin mamma eller pappa? Vad tycker ni? När jag googlar ordet gudföräldrar kommer det där tråkiga ordet fadder upp. Fadder? Känns inte alls lika varmt och känslosamt som gudmor.

Det härligaste måste ändå vara att få bli gudmor i Norge och för alltid bli kallad bestemor!

torsdag 7 juli 2011

Om ni inte är övertygade


Så kommer dessa bilder från samma tidning. Family Living. Nr 5. Och nej, jag kan tyvärr inte lova att detta blir de sista bilderna från samma tidning.


Foto: Mick Hoyle