onsdag 30 november 2011

Leila på TV


Bildkälla: Leila

Ni missar väl inte första avsnittet av Leilas söta jul ikväll, och varje onsdag kl 21:00 på Sjuan. Jag har inte ens köpt den senaste boken än, kanske något att viska i tomtens öra.

Och på tal om TV har ni sett Gossip-Blair i brudklänning? Kommer det bli prins Louis eller Mr Chuck. Vi får se...

Att få äran att vara Gudmor



Ja, så lyckligt lottad är jag - att jag fått en gudson. Och idag har vår Eric namnsdag, så ett stort megagrattis till lill-Anders. Jäklans otur att vi inte bor i samma stad, för då hade vi infört: tradition-bakelse. En namnsdagsbakelse varje gång någon av dina tre fina namn står i almanackan.

För visst ska man fira namnsdagar - med dunder och brak. Absolut! Fira det som firas kan är min melodi.

måndag 28 november 2011

Welcome to bed

Bildkälla: Bodie and Fou

Men se goddag! Ja tack till att bädda ner mig när som helst, hela dagen och sovmorgon resten av livet. Tänk att får dyka ner bland benvita kabelstickningar. Jag är verkligen ingen sova-på-dagen-människa, heller inte ligga-kvar-och-dega när man väl vaknat, men här känner jag plötsligt att jag tvekar på min tidigare bergsäkra inställning.

Welcome to bed. Oh yes, please!
Frulle i sängen är jag däremot mer konservativt inställd till.

Kalasfin




Ja, dessa kappor... Kan liksom inte riktigt få nog. Ester har haft en grå, en rosa och en eh.. rosa till (fast jag lovar att den var i en annan nyans). Eftersom dessa har fått vandra vidare var det hög tid att bjuda in en marinblå till garderoben.

Alla jackor (så även den senaste) är inhandlade på Rackarungar, vilket så klart gör det extra försvarbart. För visst är det så? Second-hand shopping är ju nästan som välgörenhet. Vi förädlar förkastade stackars plagg som kanske annars hade hamnat i någon ful flyttlåda på en fuktig vind. Det vill vi ju undvika i allra största grad. Så jag bidrar till den kalla jack- och kapputrotningen och återanvänder allt vad jag kan. Sån är jag!

söndag 27 november 2011

1a Advent



Vi pyntar vidare, programmerar timers, tänder ljus och äter pepparkakor. Gårdagens besök på Konstfack resulterade tyvärr inte i många uppslag. Galet mycket folk och massa tokiga grejer. Jag menar korv-ljus är en fantastisk idé, men min förstahandsval av ljus inkluderar inte en imitation av ölkorven som man kan tända på. Det fanns massa fina illustrationer och spännande smycken, men ändå inte riktigt det jag var ute efter.

Biobesöket (Breaking dawn) var så klart ett kärs återseende. Med mycket låga förväntningar (efter alla brutalt dåliga betyg) överträffade filmen mina förväntningar. Ännu en variant av samma bok med samma skådespelare, men med en regi som skiljer sig mycket åt. Fortfarande är första filmen den absolut bästa. Här får vi mer skräckfilm och ännu mer effekter, de har lyckats skapa en enastående och helt fruktansvärd kostym för karaktären Bella. Nästan så att jag fick lite Black Swan-känsla, fast på ett bra sätt.

Men, att dela bok 4 på två filmer är absolut inte nödvändigt. Jag förstår så klart att man vill mjölka denna kassako i all oändlighet, men filmen känns lite utdragen. Alla moment tar lite lång tid. Frustrationen växer till klimax av att man nu måste vänta ett helt år till för att se slutkampen!

Nämen, nu trodde jag visst att jag var Hans Wiklund för en stund, ville mest önska er en riktigt härligt 1a advent!

onsdag 23 november 2011

Polka


Efter att ha sett alla überfina bilder från Trine K Home kunde jag inte motstå min egen tolkning av polka-glaset (just nu hittar jag inte en enda bild - kan jag ha drömt detta!?). Jag har medvetet lurat både man och barn att de är av plast i hopp om att ha kvar dem långt in... ja, i nästa vecka.

Lite synd att dessa glas nu även sälj i 6-pack på Lagerhaus. Mina glas som är inköpta direkt hos en restauranggrossist (innan de kom till Grandpa) känns genast väldigt mainstream.


I dag har jag varit på blixtvisit i Göteborg. Tidigt tåg ner och sent tåg hem. Mellan möten hann vi ändå med en snabb-sushi på bästa Wasabi och doftljus-shopping på Casa Linné, där min kollega även fick tag på sin efterlängtade adventsljusstake.

Ja, jösses, på söndag är det advent. Jag känner mig långt ifrån förberedd. I morgon har jag ytterligare en date med Mr Pattinson - förväntar mig mindre oväsen än sist, sedan är jag redo att angripa pynt!

Om inte inspirationen faller på är jag säker på att jag fyller på den dosen på lördagens julmarknad på Konstfack. Lördag och söndag, 10-17.

tisdag 22 november 2011

En liten gran och ett stort område



Just det, himlans kul det där med vitlera. Kanske blir det en ny produktion även den här julen.

Bland amaryllis och hyacint pryds vår hem nu även av en liten pyttegran. Första hade jag tänkt att hänga små saken i den, men oj, så knäppt det såg ut. Som om min lilla bebisgran hade fått en overkligt stor finne. Men den är rätt fin naken.

Den här tjejen är verkligen en frisk fläkt. Ett rivjärn med åsikter värda att läsa. Jag njuter av hennes åsikter i det här inlägget och andas ut, jag drar en suck av lättnad att jag inte känner mig tvungen att uttrycka alla mina åsikter (för tro mig, de är många) och djupandas igen över att behovet att ventilera allt som upprör mig i den här bloggen inte alltid känns närvarande. Jag är så lycklig över att jag bara har söta kommentarer från söta läsare (för hur mycket kan man hetsa upp sig över små julgranar och hemmagjorda muffins!?) och tacksam att bloggen bara känns som ännu ett uttryckssätt och inte ett verktyg att påverka.

Men det är viktigt (som tusan!) och därför är jag glad över tjejer som Sissi Wallin, och Clara och många, många fler som belyser områden som borde vara självklara men som vi är så oändligt långt efter på.

måndag 21 november 2011

Baka baka liten kaka och att få sin första kommentar från mannen



Helgen husbak resulterade så klart i några hjärtan och stjärnor också.
- Men mamma, varför har du gjort hål?
- För att vi ska kunna hänga upp dem.
- Varför det?
- För att det blir fint.
- Näää....!

För henne är det oavkortat och solklart äta man ska göra med sina pepparkakor. Inte hänga upp. Huset som fått en finfin plats på bänken retas, lockas och läskas och är numera dagens återkommande fråga från Mini Sylvan.
- Mamma, NÄR ska vi äta huset?

Sen måste jag ju skryta med att jag fått min första kommentar från "Mannen". Kanske är detta precis det som han behövde för att snart kunna gästblogga (som jag har tjatat). För visst vore det väl kul!?

lördag 19 november 2011

Ett Foto i Timmen

Okej, EFiT (ett foto i timmen) har alltid lockat. Visst är det kul i praktiken, men i verkligheten är ett foto i timmen väldigt många bilder... om man inte tar lång sovmorgon (omöjligt i mitt fall), sover middag (dito) och går och lägger sig extremt tidigt (trist). Så det började bra. Hej och hå! Nu kör vi.









Frukost på IKEA. Längta efter man/pappa som är i Singapore. Höstmys (lyktor) och vårkänslor (Converse). Julpynt, pepparkaksbak och dekoration. Det enastående p-huset får ni se en annan gång. Ja, för det var typ då (och efter jag bränt mig på det supervarma sockret och svurit jättehögt inför en storögd Ester) som ett foto i timmen tog slut. Förr hade man kunnat skylla på filmrullen...

Det är så roligt att ta kort med min iPhone nu när jag fått en sån där fin 4:a. Kameran är ju en helt annan femma. Tack honey!

fredag 18 november 2011

På tal om vinterfint


Letar febrilt efter en morgonrock till Ester. Den här från KappAhl hade varit perfekt - om den bara hade funnits i hennes storlek. Och helt plötsligt hittar jag massa fint där. I. Helt. Fel. Storlek.


Mönstret påminner lite om Mrs Murphys härliga brickor! jag gillar fortfarande korsstygns-grejer, fast det är kanske lite ute nu. Som tapeten från Studio Pip, åh vad jag gillar. Grejen är bara att alla deras tapeter är to die for.



onsdag 16 november 2011

Black or white, del 2


Tack för alla kommentarer om vit eller svart bänkskiva. Precis som Katarina väl noterat är det svårt att stå emot vit-sjukan, så vi landade på en underhållsfri (!) komposit i vitt med stänk av grått. Som att få båda, men ändå mest vit. Jag är nöjd, men högst tveksam till den provisoriska bänkskivan vi nu ska leva med mellan mätning och ny skiva - i åtta veckor!


Trots vetskapen om att köket ska vändas upp och ner är jag så sugen på att duka fram julen. I helgen tänker jag göra mig redo för advent och blomster, pynt och lite bak ska förberedas. Jag trotsar byggkaoset som snart knackar på dörren och släpper in hyacint och kanel. Weronica har lyckats med precis vad jag eftersträvar - klockren advent, men ändå inte riktigt jul. En lite sväng till Zetas trädgårdar är nog precis vad jag behöver.


Nästa fredags lönar det sig som vanligt att hänga på låset, då släpper Therese Sennerholt sina nya - right on time - julkort.

Guld, typ


Sista jackan för i år. Jag lovar. Eller kanske. Eller skit samma. Just nu är det precis lika kul att handla barnkläder som att fylla på mig egen garderob. Det mest oväntade har hänt. Uppriktigheten är slående. Precis lika kul. Starka ord. Så den här jackan dök upp på en galge påMini Rodinis outlet och yes, jag var sopad av vägen. Igen. En guldfärgade jacka, typ. En snyggjacka till.

Mini Rodinis Facebooksida finns så mycket inspiration att du drunknar, om ni som jag diggar deras stil. Till exempel sneak peak på SS12 och man blir som vanligt lcykalig över deras bild-/modellval.


För att inte tala om den här tidningen, 335 sidor ren och skär lycka! Babiekins Magazine No 7 kan man (rättelse; måste man) bläddra i här. Hur i allsin dar har jag kunnat missa det här? Sen kan man ju gilla på Facebook och/eller läsa deras blogg. Man behöver alltså inte fundera på hur tiden ska gå. Det finns att göra...

tisdag 15 november 2011

Black or white?

Bilder: Sköna Hem (alltså inte vårt hem)

Okej, ny bänkskiva på g. Vi velar och tvekar, men tror att myntet har landat på ena sidan. Men för säkerhets skull, svart eller vit?

Förutsättningar: mörka köksluckor i ek, rostfria vitvaror, hyfsat ljusinsläpp, vita väggar, mörkbrunt klinkers på golvet och en man som älskar att putsa och polera.

Svart eller vitt?

måndag 14 november 2011

One piece


- Kom nu mamma, vi ska ha modevisning och du ska ta kort. Det är bra ljus ute!

Vart är vi på väg?! Min treåring talar om för mig att det är bra fotoljus... Men hon hade rätt, det var perfekt fotoljus och en perfekt dag för lite modevisning i sin one piece från H&M.




Om ni undrar över den buttra minen, så är det ett försök att se tuff ut... Som sagt, treåringar är fulla av intressanta idéer!

söndag 13 november 2011

Skogskyrkogården




När jag var liten lekte jag ofta på kyrkogården. Det kanske är därför kyrkogårdar aldrig verkar speciellt otäcka eller morbida för mig. Vi bodde alldeles bredvid en kyrka vars klocktorn väckte oss varje söndag tills vi blev emun mot ljudet och den väckte våra gäster i stället.

Gravplatsen blev ett tillhåll för hela områdets kompisgäng och kyrkoheden förstod att detta också var ett sätt att locka unga till kyrkan. Vi lekta vanliga barnlekar, men också någon typ av ta-från-de-rika-och-ge-till-de-fattiga-lek där välbesökta gravar med mycket blommor fick avvara en viss del blomster för att omplaceras till de mindre väl skötta gravarna. I värsta Robin Hood-stil höll vi på där de äldsta bestämde hur rekvisitan skulle fördelas ut. Det var jackpot när parkeringsplatsen var tom och det fanns levande blommor i komposten. När kyrkogården var full med besökare fick vi diskret nöja oss med att leka kurragömma.

Bilder från förra helgen promenad i Skogskyrkogården.
Hoppas att ni haft en härlig söndag!

11.11.13



Fars Dag. Mycket roligare efter att man själv fått barn. Firandet har förvandlats till någon som liknar en födelsedagsmorgon, underbart för mig som älskar att fira! Vi (Ester i samråd med mig) slog till på något så oväntat som Zlatans bok. Jag slår vad om att min man inte är den enda som fick den boken i morse!? Knappast en unik gåva, men mycket uppskattad. Årets bästa lansering sålde givetvis helt slut redan första dagen, men jag hade så klart förhandsbeställt mitt ex på Adlibris.

Min egen far får en mycket smart resepryl, men eftersom har befinner just på resande fot kommer presenten i efterhand.

Till allas lycka bestod vår frukost av amerikanska pannkakor. I morse fuskade jag med färdigmix, men annars är det plättlätt att sno ihop sin egen smet.

Hurra för alla sköna farsor idag! Hoppa att ni blir firande ordentligt.